Zašto je rujan mjesec za obnovu kože lica?

Published on 13 September 2023 at 08:05

Ljeto, s čarima sunčanih dana i uživanja na plaži, često je omiljeno godišnje doba mnogima od nas. No, dok uživamo u suncu i moru, naša koža prolazi kroz niz izazova. Intenzivna UV izloženost, klor iz bazena, sol iz mora i povišena temperatura zraka doprinose isušivanju kože, uzrokujući gubitak njenog prirodnog sjaja i elastičnosti.

Uz to, ljeti se često koriste zaštitne kreme koje, iako štite od sunca, mogu začepiti pore i doprinijeti pojavi prištića i mitesera. Znojenje dodatno otežava disanje kože i može uzrokovati razne iritacije.

Stoga je rujan idealan mjesec za "resetiranje" kože. Dubinsko čišćenje lica osigurat će uklanjanje svih nečistoća i pripremiti kožu za nadolazeće hladnije mjesece. Hidratacija je ključna kako bi se nadoknadila izgubljena vlaga i očuvala elastičnost kože. Kvalitetni tretmani mogu pomoći u obnovi barijere kože, smanjenju crvenila i iritacija te vraćanju prirodnog sjaja.

Svi znamo izreku 'prevencija je bolja od liječenja'. Redovitom njegom kože, ne samo da ćemo rješavati postojeće probleme, već ćemo i prevenirati nove. Stoga je važno shvatiti da je ulaganje u kožu dugoročna investicija u vlastito zdravlje i ljepotu.

Nakon ljetnih mjeseci, odvojite malo vremena za svoju kožu, posjetite stručnjake i pružite joj nježnu i temeljitu njegu koju zaslužuje.


Add comment

Comments

There are no comments yet.